Hoe u een uitgeschakeld Google-account kunt herstellen met behulp van Google Workspace-beheerder

De foutmelding ' Uw Google-account is uitgeschakeld door uw Google Workspace-beheerder ' geeft aan dat de toegang tot uw account opzettelijk is beperkt door de beheerder van uw organisatie, en niet door Google zelf. Dit probleem doet zich doorgaans voor bij Google-accounts voor bedrijven, scholen of organisaties (Google Workspace) , niet bij persoonlijke Gmail-accounts.

Een gebruiker met een beperking verliest de volledige toegang tot alle bijbehorende Google-services, zoals Gmail, Drive, Agenda, Google Docs, Sheets, Slides en andere essentiële Workspace-tools, wat de productiviteit aanzienlijk kan beïnvloeden . Mogelijk ziet u ook een specifieke foutmelding die wijst op een interne schorsing van het account. Dit betekent duidelijk dat u contact moet opnemen met de IT-afdeling van uw organisatie en niet met Google Support.

Wat doe je als gebruiker?

Als u deze foutmelding krijgt, is contact opnemen met de IT-beheerder van uw organisatie de enige manier om weer toegang te krijgen . Google Support kan u niet helpen het account op beheerdersniveau uit te schakelen . Wanneer u contact met hen opneemt, geef dan de exacte foutmelding door, zodat zij uw account snel kunnen vinden. Probeer niet meerdere keren in te loggen of supporttickets aan te maken bij Google, aangezien u uiteindelijk toch wordt doorverwezen naar het IT-team van uw organisatie.

Als het probleem wordt veroorzaakt door onbetaalde facturen voor het Workspace-abonnement van uw organisatie, kan alleen de superbeheerder (niet de gemachtigde beheerders) het factureringsprobleem oplossen en de toegang herstellen.

Wat zou jij doen als je de leiding had?

Als beheerder van Google Workspace kunt u een uitgeschakeld account rechtstreeks via de Google Admin Console opnieuw activeren. Houd er rekening mee dat als het account door Google is uitgeschakeld vanwege beleidsschendingen , de knop 'Opnieuw activeren' mogelijk niet verschijnt en u contact moet opnemen met Google Support. Bovendien kunnen accounts slechts vijf keer per jaar opnieuw worden geactiveerd . Regelmatige feedback wijst op terugkerende beleids- of beveiligingsproblemen, dus het is belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken voordat u de toegang herstelt.

Het reactiveren van een uitgeschakeld account via de Google Admin Console heft de beheerdersactie op die de toegang blokkeerde. Deze actie heft de schorsing van het account direct op, waardoor externe bezwaren of ondersteuningsverzoeken niet meer nodig zijn. Voordat u het account reactiveert, dient u de beveiligingschecklist voor beheerders van Google te doorlopen om er zeker van te zijn dat het account niet is gehackt.

  1. Open uw browser.
  2. Ga naar Google-beheerder in uw browser.
  3. Meld u aan met uw beheerdersaccount in Google Workspace.
  4. Navigeer in het navigatiepaneel aan de linkerkant naar Directory > Gebruikers.
  5. Zoek de geschorste gebruiker in de lijst.
  6. Klik op de knop Reactivering Voor de opgegeven gebruiker.
  7. Bekijk de reden voor de schorsing die op de pagina wordt weergegeven en bevestig de heractivering.
  8. Wacht tot 15 minuten Totdat het account opnieuw is geactiveerd.

Als de reactiveringsknop ontbreekt, wacht dan minstens 24 uur , vooral als het account de verzendlimiet van Gmail heeft overschreden. Als het probleem aanhoudt, controleer dan de details van de schorsing, zorg ervoor dat uw facturering up-to-date is en doorloop alle stappen in de beveiligingschecklist voor beheerders om te voorkomen dat gecompromitteerde of risicovolle accounts opnieuw worden geactiveerd.

Reacties zijn gesloten.