Hoe verwijder je een gebruiker op een Mac in twee eenvoudige stappen?

De belangrijkste punten

  • Om een ​​gebruikersaccount op macOS te verwijderen, kunt u Systeeminstellingen gebruiken voor de grafische interface of Terminal voor opdrachten via de commandoregel.
  • In de systeeminstellingen kunt u via 'Gebruikers en groepen' een specifiek gebruikersaccount verwijderen na authenticatie, met opties om gebruikersbestanden te bewaren of te verwijderen.
  • In de terminal kunt u gebruikers weergeven met "/usr/bin/dscl . -list /Users" en een specifieke gebruiker verwijderen met "sudo /usr/bin/dscl . -delete /Users/[gebruikersnaam]".

Als je een ongebruikt account op je macOS-apparaat hebt, kun je dit verwijderen, hoewel het beheren van gebruikersgegevens en -rechten ingewikkeld kan lijken. Een gebruikersaccount bepaalt individuele instellingen en voorkeuren en is noodzakelijk om in te loggen.

Methode 1: Systeeminstellingen

De eenvoudigste en meest voor de hand liggende manier is via Systeeminstellingen . Deze biedt een grafische gebruikersinterface en, tenzij u bekend bent met de basisprincipes van gebruikersaccounts, is het raadzaam om de andere methode niet te gebruiken, maar in plaats daarvan deze te gebruiken.

Stap 1: Toegang tot gebruikersinstellingen in Systeeminstellingen

De eerste stap is het openen van de pagina met gebruikersinstellingen, waar u de gegevens vindt van alle accounts die aan het apparaat zijn gekoppeld. Om dit te doen,

  1. Ga naar systeem configuratie (of Systeem voorkeuren (In oudere versies van macOS).
  2. Scroll in de zijbalk naar beneden om " te vindenGebruikers en groepenen klik erop.

Stap 2: Verwijder het gebruikersaccount

Nadat je Gebruikers en Groepen hebt geopend , zie je een lijst met gebruikersaccounts, elk met verschillende machtigingen (zoals Beheerder , Standaard of Gast ). Houd er rekening mee dat je moet zijn ingelogd met een beheerdersaccount om een ​​account in het systeem te kunnen verwijderen.

  1. Klik op de gebruiker die u wilt verwijderen.
  2. Zoeken Het kleine "Informatie"-pictogram (i) Klik er aan de rechterkant op.
  3. Hier zal het aan u verschijnen. Lijst met opties Om je gebruikersnaam, wachtwoord of accounttype te wijzigen.
  4. Klik in de linkerbenedenhoek van dit dialoogvenster op “Verwijder gebruiker. '
  5. U wordt nu gevraagd Verifieer uw huidige accountIn deze stap is Touch ID niet beschikbaar; u moet in plaats daarvan uw wachtwoord invoeren. Voer in het dialoogvenster dat verschijnt uw wachtwoord in en klik op "ontgrendelen'.
  6. Er verschijnt dan een bevestigingsvenster waarin u wordt gevraagd of u de bestanden van uw verwijderde account wilt opslaan als een schijfkopie. U kunt er ook voor kiezen om de volledige hoofdgebruikersmap te verwijderen. Selecteer de gewenste optie en klik op "Verwijder gebruiker. '

De tweede methode: Terminal

De tweede methode houdt in dat je Terminal gebruikt om een ​​gebruikersaccount op macOS te verwijderen. Terminal biedt een opdrachtregelinterface (CLI) waarmee je gemakkelijk met systeemprogramma's kunt werken en communiceren.

Stap 1: Open de gebruikerslijst op je Mac.

Om het totale aantal gebruikers op je Mac weer te geven, voer je de volgende opdracht uit in Terminal . Je kunt Terminal openen door ernaar te zoeken in Spotlight (dat je kunt openen door op Command + Space te drukken) of door Launchpad te gebruiken en te zoeken naar " Terminal ".

Gebruik onderstaande opdracht om alle gebruikers op je Mac weer te geven.

/usr/bin/dscl . -list /Users

Stap 2: Verwijder het gebruikersaccount

Als je de opdracht invoert om alle gebruikers op je Mac weer te geven, zie je een enorme lijst met omgevingen en machtigingen. Negeer deze en scroll naar beneden, waar je de gebruikersnaam van je eigen account vindt.

Geef de gebruikersnaam op en voer vervolgens de onderstaande opdracht uit in de terminal om het opgegeven account te verwijderen.

sudo /usr/bin/dscl . -delete /Users/[username]

Na het invoeren van dit commando vraagt ​​Terminal u om uw huidige account te authenticeren. Zodra u dit doet, wordt het geselecteerde account automatisch verwijderd. Als u uw huidige accountnaam ziet, is het proces voltooid.

Reacties zijn gesloten.